Australia ar putea include koala pe lista animalelor aflate în pericol de dispariție

  • 18 Iunie 2021 20:10
Australia ar putea include koala pe lista animalelor aflate în pericol de dispariție

Australia are în vedere includerea koala de pe coasta de est a țării pe lista animalelor aflate în pericol de dispariție, a anunțat vineri ministrul Mediului, Sussan Ley, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Exemplarele de koala de pe coasta de est din Australia sunt deja incluse pe lista animalelor vulnerabile, sub presiunea exploatării forestiere, a intruziunii în zonele urbane și a unei infecții răspândite. De asemenea, incendiile de vegetație care au afectat statele New South Wales și Queensland în 2019 și 2020 ar fi ucis până la 30% din populația de koala.

Oameni de știință și specialiști din mediul academic au avertizat că legendarul mamifer australian ar putea dispărea până în 2050 în New South Wales, iar Ley a declarat că a solicitat Comitetului științific pentru specii amenințate din Australia să ia în considerare includerea koala pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție.

"Vrem să asistăm la o revenire a populațiilor de koala și investim 24 de milioane de dolari australieni (18 milioane de dolari americani) în refacerea habitatului, cercetarea bolilor și genomului, cartografierea populației și ajutor veterinar", a precizat Ley.

Organizațiile pentru protecția animalelor sălbatice au salutat această inițiativă, însă au precizat că ar fi trebuit să aibă loc mult mai devreme. "Dacă Australia ar fi creat o agenție independentă în 2012, când koala din estul Australiei au fost listați pentru prima dată ca fiind vulnerabili, am fi putut evita această zi. Dar nu am făcut-o", a declarat Stuart Blanch, manager în cadrul organizației WWF Australia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău