Australia a intrat în 2019 cu un spectacol de artificii impresionant

  • 31 Decembrie 2018 16:38
Australia a intrat în 2019 cu un spectacol de artificii impresionant

Entuziasmul celor peste un milion de petrecăreți aflați în portul din Sydney pentru a asista la spectaculosul foc de artificii și a întâmpina trecerea în noul an nu a fost descurajat de o furtună care s-a pornit în cursul serii, potrivit dpa.

Cerul s-a înseninat în timp util pentru ca australienii să poată admira, la miezul nopții, cele 8,5 milioane de tone de artificii, care au costat 6 milioane de dolari australieni (4,22 de milioane de dolari americani) și care au iluminat portul, fiind transmise în direct către miliarde de oameni din toate colțurile lumii.

Debutând cu o explozie masivă de strălucire pe Harbour Bridge, care a iluminat întreg orașul, focurile de artificii din Sydney au depășit spectacolele din anii anteriori.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a promis cel mai mare spectacol de artificii din toate timpurile - cu 500 de kilograme mai multe materiale pirotehnice de cât anul trecut - și a reușit să se țină de cuvânt. Circa 25.000 de explozii pirotehnice au fost montate doar pe podul din port.

Regizorul spectacolului de lumini, Fortunato Foti, a obținut culori inedite - lămâie și piersică - alături de artificii și jocuri de lumini cu aspect 3D, care s-au transformat în umbrele și flori.

Au fost artificii în formă de inimi, fețe zâmbitoare și scoici în culorile roșu, portocaliu și galben.

Coloana sonoră care a însoțit fabulosul spectacol de lumini a inclus un tribut dedicat ''reginei muzicii soul'', Aretha Franklin, decedată în 2018.

Mii de persoane au instalat corturi și și-au petrecut noaptea dinaintea Revelionului în port pentru a se asigura că prind cele mai bune locuri la spectacolul de lumini. Mulți participanți s-au plâns însă că cele mai bune locuri au fost rezervate spectatorilor care au plătit.

Focurile de artificii au fost punctul culminant al unei zile pline de festivități: remorchere care s-au transformat în fântâni arteziene, un spectacol de acrobații aeriene și ambarcațiuni colorate care au luminat portul.

Sursa: AGERPRES

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău