Australia a comandat 85 de milioane de vaccinuri Pfizer. Să aibă pentru următorii doi ani

  • 25 Iulie 2021 12:06
Australia a comandat 85 de milioane de vaccinuri Pfizer. Să aibă pentru următorii doi ani

Guvernul australian a anunțat duminică rezervarea a 85 de milioane de vaccinuri de la Pfizer împotriva COVID-19, care vor fi livrate în 2022 și 2023 și vor servi ca doze de rapel împotriva pandemiei, informează EFE, scrie Agerpres. Premierul Scott Morrison, care este criticat pentru întârzierile în campania de vaccinare a țării, a declarat într-un comunicat că această achiziție servește la "continuarea protecției" cetățenilor împotriva "amenințării în continuă evoluție a COVID-19".

Toți australienii vor avea acces la un vaccin de rapel dacă va fi necesar", a declarat premierul, a cărui popularitate este în scădere în urma actualei reapariții a virusului în Australia și în ciuda unei bune gestionări în primele luni ale pandemiei.

Oficialii se așteaptă ca prima tranșă din aceste doze să sosească în primul trimestru din 2022, când vor fi primite în total 60 de milioane de vaccinuri, iar restul de 25 de milioane de doze vor sosi în 2023.

Australia, care inițial plănuia să își vaccineze întreaga populație până la sfârșitul lunii octombrie, a reușit să vaccineze aproximativ 14% dintre cei cu vârsta de 16 ani și peste cu schema completă.

Mai mult de jumătate din cei 25 de milioane de locuitori ai țării se află sub măsuri de izolare din cauza unui focar de infecție apărut la Sydney la mijlocul lunii iunie, legat de varianta Delta a virusului.

Autoritatea sanitară din statul New South Wales, a cărui capitală este Sydney, a raportat duminică 141 de cazuri noi și două decese.

Pe lângă măsurile de izolare a orașului Sydney și a comunităților învecinate, care au început la 27 iunie și durează până la 30 iulie, măsuri similare sunt în vigoare până marțea viitoare și în statele Victoria, care a raportat duminică 11 noi infecții, și Australia de Sud, cu trei cazuri noi.

''Nu există o modalitate ușoară de a pune capăt cazurilor de boală, iar izolarea este cea care face acest lucru (...) vaccinurile pot ajuta, dar nu vor pune capăt carantinei'', a precizat Morrison la o conferință de presă ulterioară.

Australia, care pune în aplicare o politică de izolare puternică și rapidă atunci când detectează focare ale virusului, a acumulat peste 32.800 de cazuri și 918 decese de la începutul pandemiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău