Aureliu Ciocoi: Mass-media este garanția unei societăți democratice și libere

  • 03 Mai 16:00
Aureliu Ciocoi: Mass-media este garanția unei societăți democratice și libere

Cu prilejul Zilei Libertății Presei, marcată anual la 3 mai, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, transmite jurnaliștilor „un puternic mesaj de susținere și apreciere”, dorindu-le sănătate și inspirație, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi a menționat că UNESCO marchează actuala ediție a Zilei mondiale a libertății presei pentru a reaminti despre necesitatea respectării angajamentului autorităților față de libertatea presei. De asemenea, este o zi de memorie pentru acei jurnaliști care și-au pierdut viața în căutarea adevărului.

Premierul interimar a menționat că, pentru al doilea an consecutiv, Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită într-un context marcat de pandemie, cu aplicarea unor măsuri de urgență în domeniul sanitar, social și economic, fapt care amplifică nevoia de informare a oamenilor. „Rolul instituțiilor mass-media în contracararea pandemiei este indubitabil - sunteți cei care aflați și distribuiți informații credibile și verificate. Totodată, reprezentați cel mai specializat corp de profesioniști capabili să combată știrile false și dezinformarea, oferind cetățenilor Republicii Moldova informația veridică”, a subliniat Aureliu Ciocoi.

„Meseria Dumneavoastră, în spiritul Codului deontologic, este garanția unei societăți democratice și libere, în care publicul larg urmează să fie informat obiectiv și la timp. Munca și eforturile Dumneavoastră cotidiene este sinonim cu adevărul, curajul și corectitudinea profesională”, se arată în mesajul lui Aureliu Ciocoi.

Cu prilejul Zilei Libertății Presei, premierul interimar face un apel public și în adresa comunicatorilor guvernamentali, alături de care, în spiritul relației de colegialitate, jurnaliștii asigură dreptul accesului la informație publicului larg. „În acest context, respectarea deplină a principiilor libertății presei și libertății de exprimare, consacrate în Declarația Universală a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului, în alte documente și convenții internaționale la care țara noastră este parte trebuie asigurat de către stat conform celor mai bune practici și posibilități tehnice disponibile la moment”, subliniază Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar le mulțumește jurnaliștilor pentru efortul zilnic pe care-l depun, într-o perioadă în care informarea cetățenilor este vitală. „Rămâneți liberi, independenți și ancorați în idealurile democrației pe care o construim împreună!”, mai spune Aureliu Ciocoi, în mesajul lansat cu prilejul Zilei Libertății Presei.

Acum 28 de ani, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat ziua de 3 mai drept Ziua Mondială a Libertății Presei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
17
Sun
17
Mon
11
Tue
10

Curs oficial BNM 16 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.8854 0.0605
USD 17.6569 0.0138
RON 4.2200 0.0120
UAH 0.6628 0.0004
RUB 0.2430 0.0012
Arhivă Radio Chișinău