Aureliu Ciocoi – noul ambasador în Germania

  • 21 Decembrie 2021 16:11
Aureliu Ciocoi – noul ambasador în Germania

Fostul prim-ministru interimar, Aureliu Ciocoi, este noul ambasador al Republicii Moldova în Republica Federală Germania. Decretul de numire a fost semnat de către președinta Maia Sandu, transmite IPN.

În perioada anilor 2010-2015, Aureliu Ciocoi a mai fost ambasador al Republicii Moldova în Germania și în Regatul Danemarcei (prin cumul). De asemenea, a fost ambasador în Republica Populară Chineză și în Statele Unite ale Americii. Diplomatul a făcut studii în Jurnalism și Științe ale Comunicării. La fel, a obținut masteratul la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea Relații Internaționale din București. A fost ministru al afacerilor externe și integrării europene, prim-ministru interimar al Republicii Moldova.

Șefa statului a mai semnat decretul de numire a Corinei Călugăru în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Franța, dar și decretul de numire a ambasadorului în Turcia, Dmitri Croitor, în funcția de ambasador în Regatul Hașemit al Iordaniei, prin cumul, cu reședința la Ankara.

Ambasadorii, reprezentanții permanenți, trimișii și însărcinații cu afaceri en titre (permanenți) sunt numiți și rechemați din funcție de către președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcții sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe și integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău