Aureliu Ciocoi: „Cooperarea moldo-britanică reprezintă o prioritate pentru diplomația Republicii Moldova”

  • 12 Mai 2021 12:50
Aureliu Ciocoi: „Cooperarea moldo-britanică reprezintă o prioritate pentru diplomația Republicii Moldova”

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu ministra britanică pentru Vecinătate Europeană, Wendy Morton, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău.

Aureliu Ciocoi a vorbit, inclusiv, despre intenția Executivului de a identifica banii necesari pentru buna desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

De asemenea, cei doi oficiali au efectuat și un schimb de opinii cu privire la situația regională, de securitate și colaborarea eficientă în cadrul organizațiilor internaționale. Aureliu Ciocoi a reliefat importanța asistenței britanice pentru continuarea unor procese vitale pentru Republica Moldova, de modernizare a economiei naționale, lupta împotriva corupției, reforma justiției și atragerea investițiilor străine, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe. S-a discutat și despre stadiul actual al procesului de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean, iar ministrul de stat britanic a reiterat sprijinul ferm al Londrei pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău