Aurel Segărceanu, unul dintre cei mai valoroși antrenori români de tenis, s-a stins din viață

  • 13 August 2018 17:45
Aurel Segărceanu, unul dintre cei mai valoroși antrenori români de tenis, s-a stins din viață Mediafax

Aurel Segărceanu a ocupat mulți ani funcția de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, în perioada în care formația tricoloră era compusă de starurile acelei perioade, Virginia Ruzici, Florența Mihai și Mariana Simionescu, scrie Mediafax.

În urmă cu câțiva ani, la un turneu Dr.Oetker Trophy, dedicat juniorilor, Segărceanu, întrebat fiind care este secretul ascensiunii generației de fete extraordinare de care dispune România, răspundea în câteva cuvinte pentru a sintetitiza: "Cei care vor să ajungă ca Ruzici, Spîrlea sau Halep trebuie să amestece sportul cu cartea și să joace de dimineață până seara tenis!".

Prof. Doctor Aurelian Segărceanu, antrenor emerit de tenis, tatăl fostului jucător Florin Segărceanu, actualul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a murit la vârsta de 84 de ani. Născut la 16 ianuarie 1934, Aurelian Segărceanu este unul dintre cei mai mari antrenori din istoria tenisului românesc el contribuind, de-a lungul timpului, la formarea unor nume importante pentru tenisul din România, de la Florența Mihai, Virginia Ruzici, Mariana Simionescu, Sever Dron sau Florin Segărceanu, și până la Irina Spîrlea, Cătălina Cristea sau Răzvan Sabău.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău