AUR: Unioniștii din PUN sunt prizonierii lui Țâcu

  • 27 Mai 2021 08:23
 AUR: Unioniștii din PUN sunt prizonierii lui Țâcu

După ce liderul PUN, Octavian Țâcu, a respins oferta AUR privind crearea unui bloc electoral, reprezentanții AUR fac apel către toți unioniștii formațiunii conduse de Țâcu să li se alăture și să participe împreună la scrutinul din iulie. Potrivit reprezentanților AUR, Octavian Țâcu ar fi respins un bloc cu AUR fără a-și consulta colegii. De cealaltă parte, Iurie Reniță, potențial candidat la funcția de deputat pe lista PUN, spune că decizia de a merge pe cont propriu la alegeri a fost luată la Consiliul Politic PUN, notează IPN.

Deși anterior s-a insistat pe crearea unui bloc electoral PUN-AUR, după ce reprezentanții AUR și-au dat acordul pentru o astfel de formulă, liderul PUN, Octavian Țâcu, a menționat că formațiunea sa merge la scrutinul din iulie pe cont propriu. Reprezentanții AUR spun că decizia ar fi fost luată unilateral de Octavian Țâcu, fără a fi convenită cu membrii formațiunii.

„Marea majoritate a celor din PUN consideră, în continuare, că singura posibilitate a tuturor unioniștilor este un bloc comun, ei cred că trebuie să se meargă cu AUR, dar sunt prizonierii lui Octavian Țâcu. De aceea noi am făcut apel către toți colegii din PUN, le-am spus că avem ușile deschise și-i vom aștepta să vină alături de noi. Colegii nemulțumiți din PUN vor ieși public și vor oferi mai multă claritate”, a spus Valeriu Munteanu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

De cealaltă parte, Iurie Reniță, potențial candidat la funcția de deputat pe lista PUN, spune că propunerea AUR de a crea un bloc electoral ar fi venit prea târziu.

„Sâmbătă a avut loc ședința Consiliului Politic al PUN în timpul căreia s-a examinat situația și s-a decis cum se procedează. Sâmbătă nu era nicio ofertă din partea AUR. Consiliul Național a decis că PUN merge independent. Regret că nu s-a reușit coagularea forțelor unioniste sub o singură flamură. Eu am fost adeptul unei formule chiar mai extinse care ar fi inclus unioniștii și proeuropenii”, a spus Iurie Reniță.

Partidul Unității Naționale a depus ieri dosarul la CEC pentru a fi înregistrat la alegerile din 11 iulie. Pe lista electorală PUN se regăsesc atât membri de partid, cât și persoane care nu sunt parte a formațiunii, dar care sunt promotori activi ai Unirii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău