Aur și argint pentru Echipa FIRST Global Team Moldova, la olimpiada de robotică din Singapore

  • 10 Octombrie 2023 16:49
Aur și argint pentru Echipa FIRST Global Team Moldova, la olimpiada de robotică din Singapore

Echipa națională de robotică a Moldovei a câștigat două medalii la competiția FIRST Global Challenge din Singapore, desfășurată în perioada 6-10 octombrie. Echipa noastră a concurat cu alte 190 de echipe din întreaga lume, transmite MOLDPRES.

Elevii noștri au obținut medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și medalia de argint pentru Proiectul de inovație din domeniul energiei regenerabile. „Echipa de bază este compusă din cinci elevi și trei mentori adulți. Membrii acestei echipe sunt, de asemenea, voluntari activi în organizații pentru tineret și ambasadori pentru domeniile STEM, implicându-se în promovarea acestora la diferite evenimente”, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Echipele Republicii Moldova au luat în anul 2019 trei medalii de aur la categoria „Inovație în Inginerie” la aceeași competiție care a avut loc în Dubai, iar în anul 2022, în Geneva (Elveția), la aceeași categorie „Inovație în Inginerie” au primit o medalie de aur.

Ediția din acest an din Singapore a unit mii de copii din întreaga lume pentru a evidenția importanța energiei regenerabile în contracararea schimbărilor climatice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău