AUDIO | Replici acide în Parlament: „Marina Tauber nu poate să apere drepturile omului, tovarășa dădea oamenilor cu mătura în cap”

  • 12 Iulie 2019 18:01
0%
00:00:00
00:00:00

Decizia de numire a Doinei Gherman la șefia Comisiei drepturile omului și relații interetnice a stârnit mai multe replici acide în plenul Parlamentului, în contextul în care această funcție urma să revină Partidului „Șor”, care a propus-o pe Marina Tauber. Majoritatea parlamentară a refuzat însă acum câteva săptămâni să o voteze în fruntea Comisiei parlamentară pentru drepturile omului.

Marina Tauber a declarat că în acest mod, majoritatea parlamentară a limitat participarea deputaților din opoziție la lucrările în comisiile parlamentare:

Ați comis acest abuz în special acolo unde este vorba de subiecte de interes major. Ați respins în repetate rânduri candidaturile Partidului Șor atât în comisiile speciale, cât și în comisiile permanente(…) Eu nu am nevoie de funcția de președinte de comisie, eu am mandatul cetățenilor care m-au votat”.

În semn de protest, deputații din Partidul Șor au părăsit sala de ședințe.

Deputatul blocului ACUM Lilian Carp a declarat că Marina Tauber nu poate să apere drepturile omului, invocând incidentele când aceasta amenința protestatarii și faptul că numele ei apare în raportul Kroll privind frauda bancară.

Tovarășa umbla cu mătura și cine nu era pentru hoții lui Șor: cu mătura în cap. Mergeau jurnaliștii – cu mătura în cap. Despre ce drepturi ale omului putem noi vorbi. Ce drepturi ale omului poate apăra această tovarășă? Vă amintiți de un băiat care încercat să bată pe cineva cu centura. Despre ce moralitate vorbim? Vorbiți acum de drepturile omului? Dar dreptul de a întoarce banii înapoi când o să-l aveți? Când veți întoarce banii? Cine va dat dreptul să sărăciți țara asta?”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău