AUDIO | Jurnalistul Andrei Captarenco, despre situația din Odesa: Ne pregătim de evacuare. Orașul s-ar putea închide chiar de azi

  • 02 Martie 2022 18:50
0%
00:00:00
00:00:00

Situația se înrăutățește în orașul Odesa, oraș port la Marea Neagră. Ucraina a anunțat mai devreme că Rusia a deschis focul asupra aeroportului din Odesa.

Orașul urmează să se închidă de mâine, sau chiar de azi, a declarat pentru Radio Chișinău jurnalistul de la TV8, Andrei Captarenco, care se află la Odesa cu o echipă de jurnaliști români:

„Sunt la Odesa, ne pregătim și noi de evacuare. Situația s-a agravat, potrivit informațiilor care vin și recomandărilor de la autorități, inclusiv am fost contactați de ambasada Greciei care organizează și ea un convoi de evacuare a cetățenilor greci care sunt foarte mulți și jurnaliști care mai sunt aici. O să încercăm totuși mâine să plecăm singuri. Orașul se închide. Situația s-ar putea schimba dramatic în noaptea asta. S-ar putea închide chiar de azi. Au fost instaurate restricții de deplasare – nu ai voie să te miști în oraș. Numai dacă sună alarmele atunci poți merge spre adăpost.

În general, atmosfera a fost la fel ca și în alte zile , tensiunea însă e mai mare. Am făcut turul orașului, era liniște. S-a auzit o explozie azi, presupun că a fost mai degrabă lansată din mare spre marginea Odesei, sau din Odesa spre mare. Mai mult de atât nu pot să zic, ca să nu dezinformez.”

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Tue
23
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău