Audierile privind acuzațiile aduse Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, au loc cu ușile închise

  • 02 Noiembrie 2018 10:39
Audierile privind acuzațiile aduse Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, au loc cu ușile închise

Audierile în cadrul Comisiei de anchetă privind acuzațiile aduse Fundației ”Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, de imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova și de finanțare a formațiunilor de opoziție, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma DA, se desfășoară astăzi cu ușile închise.

Astfel, urmează să fie audiați reprezentanții organizațiilor vizate de legături cu această fundație, a anunțat anterior președintele Comisiei de anchetă, deputatul democrat Igor Vremea.

Ludmila Kozlowska a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni la TV 8, că organizația pe care o conduce depune eforturi în prezent pentru a introduce numele liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, pe o listă similară cu așa-numita Listă Magnițki, pentru că el s-ar face vinovat de grave acte de corupție, de nerespectarea drepturilor omului și de existența deținuților politici în Rep. Moldova.

Anterior, președinta PAS Maia Sandu, a anunțat că a oferit în scris explicații Comisiei de anchetă, în care a reiterat faptul că partidul său nu a fost finanțat de Fundația ”Dialog deschis”. Ea a catalogat inițierea acestei anchete parlamentare drept atac asupra opoziției.

Comisia de anchetă a fost constituită la 4 octombrie, la inițiativa PDM. Ludmila Kozlowska este o controversată activistă civică de origine ucraineană. În august, ea a fost expulzată din Polonia, fiind acuzată de complicitate cu serviciile rusești de informație.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău