Audieri publice asupra unui proiect de modificare a Legii cu privire la jocurile de noroc

  • 17 Septembrie 2021 18:14
Audieri publice asupra unui proiect de modificare a Legii cu privire la jocurile de noroc

Comisia economie, buget și finanțe anunță desfășurarea audierilor publice asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc și Legea cu privire la publicitate. Audierile vor avea loc la 21 septembrie, cu începere de la ora 10.30, în incinta Parlamentului, transmite IPN.

Un proiect care prevede extinderea prevederilor legale privind interdicția publicității asupra tuturor categoriilor de jocuri de noroc a fost înregistrat la Parlament de un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Interdicția publicității se va extinde asupra loteriilor, pariurilor la competiții și evenimente sportive, și altor forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.

Proiectul prevede substituirea art. 53, alin. 2, din Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc cu un alineat care se referă la interzicerea sub orice formă, directă sau indirectă, a acțiunilor publicitare sau promoționale, pentru promovarea sau stimularea tuturor tipurilor de jocuri de noroc, inclusiv loterii și pariuri la competiții sau evenimente sportive, loterii momentane.

Este interzisă inclusiv publicitatea la radio și televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin internet, cu utilizarea rețelelor telefonice, telegrafice, ceea ce include, dar nu se reduce la publicitatea exterioară și cea din interiorul spațiilor publice închise și semiînchise, în special publicitatea în exteriorul și interiorul localurilor de vânzare angro și cu amănuntul, și publicitatea în localurile în care se prestează servicii, pe mijloacele de transport și prin intermediul trimiterilor poștale.

Legea cu privire la publicitate este și ea completată cu același articol, dar, cu mențiunea că „se exceptează utilizarea publicității promoționale, promovarea sau stimularea jocurilor de noroc în incinta sediului principal al agentului economic autorizat prin lege să organizeze, desfășoare și să exploateze jocurile de noroc, precum și distribuția materialelor promoționale, destinate exclusiv pentru a fi distribuite participanților la jocurile de noroc”.

Tot aici, este adăugat un alineat prin care se interzice agenților economici care se ocupă de jocurile de noroc inițierea sau participarea la acțiuni de sponsorizare sau filantropice, în urma cărora numele său sau altă informație despre relația acestuia cu evenimentul care devine publicitară.

Codul Contravențional se suplinește cu un alineat care prevede sancționarea celor care încalcă prevederile legii, cu amendă de la 60 la 120 de unități convenționale pentru persoanei fizice sau cu funcție de răspundere, sau de la 120 la 180 de unități convenționale persoanei juridice, cu privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:7,2 m/s
Mon
14
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău