Audiența TV a ceremoniei virtuale Primetime Emmy Awards a scăzut la un nou minim istoric

  • 22 Septembrie 2020 11:26
Audiența TV a ceremoniei virtuale Primetime Emmy Awards a scăzut la un nou minim istoric

Audiența TV a ceremoniei virtuale a Primetime Emmy Awards a scăzut la un nou minim istoric de 6,1 milioane de privitori, potrivit datelor comunicate luni de compania de televiziune americană ABC, deținută de Walt Disney Co, informează Reuters, preluat de Agerpres.

La ediția de anul trecut, circa 6,9 milioane de telespectatori au urmărit gala premiilor Emmy, transmisă de rețeaua de televiziune Fox.

Audiențele ceremoniilor de decernare a premiilor au scăzut constant în ultimii ani. Cea mai mare cifră de audiență în ultimii ani pentru o gală Emmy, cele mai prestigioase distincții din domeniul televiziunii, a ajuns la 17,7 milioane de privitori în 2013. Transmisiunea de anul acesta s-a confruntat cu numeroase provocări.

Ceremonia, care a durat trei ore, s-a desfășurat în absența covorului roșu și fără public din cauza pandemiei de coronavirus fiind totodată concurată de un meci din National Football League (NFL) și de un meci de baraj din National Basketball Association (NBA).

Show-ul, supranumit ''PandEmmys'', a fost prezentat de Jimmy Kimmel de la Staples Center din centrul Los Angeles. Câteva celebrități și o alpaca i s-au alăturat pentru prezentarea premiilor. Camerele de filmat au înregistrat la cald reacțiile câștigătorilor din locuințele acestora sau alte amplasamente în momentul în care au fost anunțate principalele premii, acordate serialului ''Succession'', saga unei familii din industria media, distopiei ''Watchmen'' și serialului de comedie ''Schitt's Creek''.

Operațiunile tehnice s-au desfășurat fără probleme, a precizat producătorul Reginald Hudlin, adăugând că, în opinia sa, emisiunea a abordat într-un mod corespunzător pandemia, șomajul și alte teme de actualitate, în parte întrucât unii dintre câștigători au fost anunțați de lucrători din linia întâi.

''Cea mai mare provocare și partea în care cred că am înregistrat un succes a fost tonul'', a spus Hudlin în cadrul unei transmisiuni găzduite de casa de avocatură Fox Rothschild. ''Am știut că trebuie să încorporăm acea realitate''.

Unii critici de televiziune au lăudat ceremonia pentru felul în care s-a adaptat limitărilor și pentru maniera în care a experimentat cu formatul tradițional.

''Nu a fost ușor ceea ce a făcut Academia de Televiziune'', a scris criticul de televiziune al Los Angeles Times Robert Lloyd. ''Nu știu dacă s-ar fi putut face mai bine''.

Mike Hale, de la New York Times, a spus însă că producătorii ''au menținut părțile învechite'' ale transmisiunilor ceremoniilor de la Hollywood.

''În loc să anime procedurile'', a scris Hale ''amestecul de fragmente înregistrate, discursuri de acceptare transmise de la distanță și aparițiile solo ale invitațiilor pe scena de la Staples își trezesc nostalgii pentru atmosfera înghesuită și ocazionalele defecțiuni din timpul formatului tradițional de transmisiunea a premiilor''.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău