Audiența galei Oscar 2020, la cel mai scăzut nivel din istoria sa

  • 11 Februarie 2020 09:47
Audiența galei Oscar 2020, la cel mai scăzut nivel din istoria sa

Transmisiunea televizată a celei de-a 92-a gale de decernare a premiilor Oscar a înregistrat duminică seară cea mai scăzută audiență din istoria sa, în cădere liberă față de anul trecut, fiind urmărită de doar 23,6 milioane de telespectatori din Statele Unite ai postului ABC, informează AFP, preluat de Agerpres.

În 2019, gala Oscarurilor, cele mai prestigioase premii cinematografice de la Hollywood, a atras în fața micilor ecrane 29,6 milioane de telespectatori, după ce înregistrase un minim istoric de 26,5 milioane de telespectatori în anul precedent.

Ediția din 2020 va rămâne însă în istorie pentru victoria repurtată la categoria "cel mai bun film" de pelicula sud-coreeană "Parasite", primul lungmetraj turnat într-o limbă străină (alta decât engleza) care a câștigat trofeul decernat în cadrul acestei categorii regină a galelor Oscar. Însă criticii sunt de părere că gala din 2020, ce a avut o durată de peste trei ore și jumătate, a fost lentă și cu sincope și că nu va rămâne în memoria publicului.

Pentru al doilea an consecutiv, organizatorii au decis să renunțe la un prezentator principal, sperând să reediteze astfel succesul din 2019, însă prestațiile vedetelor care au urcat pe scenă pentru a spune glume și a deschide plicurile cu numele câștigătorilor au fost în mare parte dezamăgitoare.

Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho "a reușit să evite ca gala 2020 să se numere printre cele mai proaste din istoria Oscarurilor", au scris jurnaliștii de la site-ul IndieWire. "Multe dintre lucrurile propuse pentru gala Oscar 2020 pur și simplu nu au funcționat", au adăugat ei.

În ceea ce privește prestațiile muzicale, între Randy Newman și Elton John, "au semănat cu toate galele Oscar pe care ați putut să le vedeți pe parcursul ultimelor două sau trei decenii", au deplâns jurnaliștii de la The Washington Post.

Audiența galei Oscar, care depășea 43 de milioane de telespectatori în 2014, nu a încetat să se prăbușească în ultimii ani în Statele Unite, la fel ca toate celelalte ceremonii de decernare a unor premii importante (Golden Globes, Grammy Awards etc.).

Selecția Oscarurilor din acest a fost aspru criticată, mulți reproșând absența diversității etnice și culturale din rândul artiștilor nominalizați, dar și absența femeilor din categoria "cel mai bun regizor". Anumiți internauți au lansat pe rețelele de socializare apeluri la boicotarea galei.

Cu toate acestea, dintre trofeele atribuite la ediția 2020, o treime au fost câștigate de femei. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău