Au inventat și asta! Ascensor fără cablu

  • 30 Noiembrie 2014 19:19
Au inventat și asta! Ascensor fără cablu

Primul ascensor fără cablu din lume, cu ajutorul căruia transportul clasic cu liftul se transformă într-un sistem de metrou vertical, a fost prezentat zilele trecute de compania ThyssenKrupp.

Principala calitate a noului sistem, numit MULTI, constă în acea că permite funcționarea mai multor cabine de ascensor prin aceeași casă liftului. În acest fel, spațiul ocupat de lifturi se poate reduce foarte mult, capacitatea de transport poate spori și se realizează economii la consumul de energie, scrie Agerpress.

Cabinele se autopropulsează și se deplasează pe linii instalate sub forma unui circuit. Sistemul a fost dezvoltat pentru clădiri de înălțime medie și mare, iar prima unitate va intra în probe în 2016.

'Mai multe cabine funcționând în același canal și care se deplasează atât în plan vertical, cât și orizontal vor face posibilă realizarea de clădiri cu înălțimi și forme deosebite', menționează comunicatul, adăugând că în acest fel 'arhitecții și constructorii vor avea la 'posibilități pe care nu și le-au imaginat vreodată'.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău