Au început lucrările de reparație la gazoductul Odesa-Chișinău

  • 27 Noiembrie 2020 14:00
Au început lucrările de reparație la gazoductul Odesa-Chișinău

Compania "Moldovatransgaz" a început lucrările de reparație capitală la gazoductul Odesa-Chișinău. Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al companiei, gazoductul are o lungime totală de 44 km și a fost construit în anul 1966.

Prin această magistrală, sistemul de transport al gazelor naturale al Moldovei este interconectat cu operatorii sistemelor de transportare atât din est (Ucraina), cât și din vest (România).

Lucrările de reparație capitală se vor efectua pe un segment al gazoductului cu o lungime aproximativă de 13 km, între 153,5-166,4 km. Acestea au fost divizate pe etape în anii 2020-2021. Porțiunea de lucru este împărțită în 2 tronsoane: primul tronson cu o lungime de 5 km și al doilea - cu o lungime de 7,85 km.

Conform proiectului, lucrările prevăd montarea conductei paralel cu gazoductul existent, prin instalarea unei noi conducte la o distanță de 8-10 m în scopul asigurării securității industriale, dar și pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor conectați la această conductă .

Aceste lucrări "Reparație capitală a gazoductului magistral Odesa-Chișinău" au fost incluse în planul de 10 ani de dezvoltare al "Moldovatransgaz" SRL. Durata lucrărilor de construcție și instalare conform proiectului a fost determinată în conformitate cu normativele de reglementare și este de 12 luni, inclusiv o perioadă de pregătire prealabilă de 4-5 luni.

Compania "Moldovatransgaz" menționează că, odată cu finalizarea lucrărilor de reparație a segmentului de 12,85 km a gazoductului Odesa-Chișinău și conectarea la magistrala Tocuz-Căinari-Mereni, Moldova va fi asigurată cu transportarea gazelor inclusiv și în regimul revers prin punctul de interconectare SMG Căușeni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău