Au fost publicate rezultatele intermediare ale concursului de admitere la universitățile din Republica Moldova

  • 05 August 20:14
Au fost publicate rezultatele intermediare ale concursului de admitere la universitățile din Republica Moldova

Instituțiile de învățământ superior din țară au anunțat astăzi, 5 august, rezultatele intermediare ale concursului de admitere. Candidații care au depus cereri au primit un mesaj pe telefon sau pe poșta electronică prin care au fost anunțați dacă au fost admiși.

Totodată, candidații pot verifica paginile web ale instituțiilor pentru a vedea dacă au fost sau nu admiși la studii.

În același timp, tinerii care au depus actele de admitere pot să intre în cabinetul personal de pe platforma www.eadmitere.gov.md. În compartimentul „Cererile tale de admitere”, candidatul poate vedea la care specialitate sau program de studiu a fost admis, la fiecare dintre universitățile pe care a selectat-o.

Ulterior, candidatul trebuie să aleagă universitatea la care vrea să-și faci studiile, apăsând butonul „Admis” pentru a accepta oferta universității.

Următorul pas presupune deplasarea candidatului la universitatea aleasă pentru a depune actele în original. Acest lucru va putea fi făcut în perioada 6-9 august.

„Ține cont! Vei fi înmatriculat la universitate doar după ce depui actele în original în termenele stabilite”, a precizat Ministerul Educației și Cercetării.

Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate pe 9 august.

Candidații care nu au fost admiși la universitatea dorită sau nu au reușit să depună actele în sesiunea de bază, vor mai avea o șansă să facă acest lucru în sesiunea suplimentară, care va avea loc în perioada 10-14 august.

Concursul de admitere în universități a avut loc în perioada 22 - 31 iulie curent. Acesta s-a desfășurat în premieră online, pe platforma eadmitere.gov.md.

În Republica Moldova există 16 instituții de învățământ superior, cu peste 200 de specialități și programe de studii, la care învață cca 56 mii de studenți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău