Au fost premiați sportivii și antrenorii din municipiul Chișinău

  • 16 Decembrie 2022 08:30
 Au fost premiați sportivii și antrenorii din municipiul Chișinău

Cei mai buni sportivi și antrenori din municipiul Chișinău au fost premiați cu diplome de merit și premii bănești pentru performanțe sportive obținute la competițiile internaționale pe parcursul anului 2022. Evenimentul a avut loc în cadrul programului cultural-sportiv „Gala Vedetelor Sportive - 2022”, organizat de Primăria Chișinău și Direcția generală educație, tineret și sport, transmite IPN.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat rezultate extraordinare pe care le înregistrează Republica Moldova și Chișinăul îndeosebi în diferite domenii. El a precizat că Primăria va crește alocațiile financiare la sport de zece ori. „Suntem campioni nu doar la sport, suntem campioni și la lucruri foarte dificile, cum ar fi matematica, informatica, robotica. Avem copii extraordinari de talentați și pedagogi talentați. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au încredere în copii și le dezvoltă acest simț de încredere și cu certitudine de performanță. Noi avem tineri foarte talentați cu rezultate foarte mari din diferite domenii și pe final de an vrem să vă mulțumim pentru eforturile pe care le depuneți”, a spus el.

Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a spus că în toamna anului trecut a fost bugetat un milion de lei pentru a aprecia sportivii care obțin performanțe pe parcursul anului și trei milioane pentru cofinanțarea diferitor activități sportive. „Vreau să recunosc că au fost valorificați toți banii și ne-ar mai fi trebuit, fiindcă am avut într-adevăr sportivi care au adus informația despre țara noastră, despre orașul nostru peste granițele Republicii Moldova. Cunoaștem efortul pe care îl depuneți zi de zi pentru a ajunge la acele performanțe. Mereu vom fi alături de voi, în special în ceea ce privește baza materială sau deplasările peste hotare”, a afirmat șef-adjunct al Direcției.

Cei mai buni tineri sportivi ai anului au devenit Vasile Diacon, lupte libere; Mihai Chihai, caiac-canoe; Ana Dulce, judo; Alin Bagrin, judo și Alexandrin Guțu, lupte greco-romane.

Oxana Diacenco, judo și Radu Lefter, lupte libere, au fost nominalizați la categoria „Revelația anului 2022”.

Cei mai buni sportivi la probe neolimpice ale anului 2022 au devenit Vladislav Untu, dans sportiv; Polina Barîșnicova, dans sportiv și Sergiu Mîrzenco, triatlon forță.

La categoria „Sportiv paralimpic al anului 2022” au fost menționați campionul paralimpic la judo, Oleg Crețu și unul dintre cei mai buni paraarmwrestleri din lume, Vladimir Butucea.

În calitate de cei mai buni sportivi ai anului au fost nominalizați Irina Rângaci, lupte feminine; Denis Vieru, judo; Daniela Cociu, caiac-canoe; Maria Olarașu, canoe; Constantin Malachi, înot; Alexandru Paraschiv, box; Anna Matus, dans sportiv și Daniel Procopciuc, armwrestling.

Antrenorii anului au devenit Tudor Cîrlan și Nicolae Juravschi.

La fel, premii bănești și diplome de onoare au fost înmânate managerilor din școlile sportive subordonate Direcției generale educație, tineret și sport și liceelor cu profil de sport din Chișinău.

Au fost nominalizați și cei mai buni jurnaliști sportivi, veterani ai sportului, federația anului 2022, promotorii sportului în municipiul Chișinău, echipa anului proba olimpică și echipa anului proba neolimpică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău