Au fost lansate concursurile „Marca Comercială” și „Premiul calității” pentru anul 2020

  • 10 Februarie 2021 12:26
Au fost lansate concursurile „Marca Comercială” și „Premiul calității” pentru anul 2020

Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova a lansat astăzi concursurile „Marca Comercială” și ”Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2020, transmite MOLDPRES.

„Sunt două concursuri notorii pentru sprijinirea companiilor din Republica Moldova, precum și pentru promovarea lor atât pe piața autohtonă, cât și pe cea externă”, a estimat în conferința de lansare Mihai Bîlba, vicepreședinte al CCI, potrivit sursei citate

Prezent la eveniment, Viorel Iustin, directorul general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), instituție parteneră la concursul „Marca Comercială a anului”, a menționat că acesta este o platformă eficientă pentru promovarea celor mai bune mărci – și pentru cele renumite, și pentru cele la etapa de debut. „Pentru AGEPI acest concurs are o semnificație deosebită, dat fiind faptul că anume începând cu depunerea cererii de înregistrare a unei mărci, solicitanții fac primul pas în dezvoltarea unui brand de succes, asigurând-și toate drepturile exclusive pe piață. Totodată, activitatea economică a unei țări depinde în mare parte de prezența pe piață a unor mărci puternice”, a spus Viorel Iustin.

Concursul „Marca Comercială a anului” include  15 nominalizări și 14 categorii la care pot aplica pretendenții „pentru cele mai onorifice distincții oferite doar pentru rezultate remarcabile dovedite”, indică CCI. Doritorii de a participa pot transmite cererile și pachetul de documente până la data de 31 martie 2021.

Ca și în ediția anterioară, Centrul National Anticorupție în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova” (implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei), vor oferi Trofeul Integrității în cadrul nominalizării „Implementarea  standardelor de integritate în sectorul privat”.

La concursul ”Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2020 sunt invitate să participe companii din țară, indiferent de forma juridico-organizațională, numărului de angajați și volumul producției. Taxa de înregistrare constituie: pentru întreprinderile cu până la 49 de angajați - 2500,00 lei, pentru cele cu angajați de la 49 la 249 - 4200,00 lei, pentru întreprinderile cu mai mult de 249 angajați - 5400,00 lei, pentru întreprinderile care prestează servicii de interes economic general - 7200,00 lei, inclusiv TVA 20%.

Companiile interesate sunt rugate să prezinte formularele de participare completate la sediul CCI sau să le expedieze electronic, până la data de 31 martie 2021.  

Concursul „Marca Comercială” a ajuns în acest an la cea de-a 18-a ediție. Pe parcursul celor 17 ediții, au fost înregistrate peste 1500 de mărci. Concursul ”Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” este la cea de-a șaptea ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău