Au fost desemnați jurnaliștii anului 2016

  • 17 Decembrie 2016 11:29
Au fost desemnați jurnaliștii anului 2016 CIJM

Centrul pentru Jurnalism Independent și Comitetul pentru Libertatea Presei au făcut totalurile anului jurnalistic 2016 și au desemnat jurnaliștii anului, ediția 22-a.

În acest an, procedura de desemnare a Topului „Jurnaliștii anului” a presupus atât un concurs de materiale jurnalistice, cât și nominalizări făcute de către Consiliul de administrare al Centrului pentru Jurnalism Independent, transmite IPN.

La categoria jurnalism TV, câștigătoare a fost desemnată jurnalista Eugenia Pogor de la Radio Europa Liberă, iar la categoria radio, premiul a fost decernat Valentinei Ursu, jurnalistă de la același organ de presă și Valeriei Vițu de la Radio France International, transmite IPN.

Premiul pentru jurnalism online a fost acordat Galinei Vasiliev, de la portalul de știri newsmaker.md și Ana Sârbu de la portalul de știri agora.md. La categoria jurnalismul de investigații premiile au fost oferite echipei portalului anticorupție.md și lui Iurie Sanduța de la Rise Moldova. Jurnalistul anului în presa scrisă a fost desemnat Sergiu Pascari de la ziarul SP, iar premiul în domeniul fotojurnalism a fost oferit lui Igor Rotari de la portalul Unimedia.

În cadrul galei au fost oferite și șapte premii speciale. Astfel, Iurie Botnarenco de la „Adevărul” a fost desemnat speranța anului. Cel mai bun blog a fost declarat cel al lui Gheorghe Erizanu. Drept cea mai bună campanie media a fost desemnat proiectul Valentinei Basiul de la Radio Europa Liberă, „Prin ochii presei”.

Premiul jurnalism inovativ a fost acordat portalului agora.md, iar premiul pentru excelență a fost acordat echipei revistei Contrafort.

Cel mai bun proiect media elaborat de către studenții de la școala de Studii Avansate în Jurnalism i-a fost oferit Polinei Cupcea pentru proiectul „Oameni și kilometri”.

Premiul național de etică și deontologie profesională jurnalistică 2016 a fost oferit echipei anticorupție.md de către Consiliul de Presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău