Au fost desemnați absolvenții anului 2019

  • 28 Iunie 2019 08:21
Au fost desemnați absolvenții anului 2019

Absolvenții, care pe parcursul procesului instructiv-educativ au obținut rezultate excepționale la învățătură, în domeniile sportului și artelor, s-au implicat activ în acțiunile extracurriculare, au fost desemnați de către Direcția municipală educație, tineret și sport în cadrul concursului municipal „Absolventul anului 2019”, transmite IPN.

Prin acest concurs DGETS își propune  să identifice, să încurajeze și să susțină cei mai talentați absolvenți, care și-au demonstrat competențele obținute și poziția civică în societate. La concurs au participat absolvenții liceelor din municipiul Chișinău care au obținut performanțe înalte la disciplinele școlare și activități extracurriculare.

Trofeul „Absolventul anului 2019” i-a fost acordat elevului Cojocaru Gabriel din Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”. Cel mai bun absolvent la disciplinele umaniste a fost desemnat Adrian Crainic de la , Instituția Publică Liceul Teoretic „Minerva”, precum și Alexandrina Garuța de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”.

Cel mai bun absolvent la profil real a fost desemnat Victor Baerle de la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” și Nicolae Ducal de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”. Cel mai bun absolvent în domeniul artistic a fost declarat Stelian Curca de la Liceul Teoretic „Petru Zadnipru”. Cel mai bun absolvent inovator a fost desemnat Sandu Chirița de la Liceul Tehnologic ORT „B. Z. Herțli”.

Cel mai activ absolvent voluntar este Mihaela Galușcă de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”. Cel mai bun absolvent sportiva fost desemnat Vladislav Untu de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” și Milena Gațco de la Liceul Teoretic „Universul”. Cel mai bun absolvent  în tehnologii informaționale este Alexei Cadomțev de la Publică Liceul Teoretic „Nicolae Milescu - Spătarul”.

Concursul municipal „Absolventul anului” se desfășoară anual, fiind anul acesta la a VIII-a ediție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:7,2 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău