Au fost create grupurile de lucru pentru examenele naționale din sesiunea 2021

  • 24 Octombrie 2020 13:18
Au fost create grupurile de lucru pentru examenele naționale din sesiunea 2021

Pentru elaborarea subiectelor de examen în sesiunea 2021 vor fi constituite șapte grupuri de lucru pentru testarea națională în învățământul primar, cinci grupuri pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului și 37 de grupuri pentru examenul național de bacalaureat. Grupurile au fost stabilite ieri, la ședința Comisiei Naționale de Examene, prezidată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, transmite MOLDPRES.

Activitatea fiecărui grup de lucru este gestionată de către un coordonator, care este responsabil de varianta finală a testului de examen atât din punct de vedere științific, cât și al securității informației. Fiecare coordonator semnează angajamentul de asigurare a securității materialelor de examen.

Potrivit lui Igor Șarov, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum si Evaluare întreprind toate măsurile necesare pentru organizarea în siguranță a sesiunii naționale de examene 2021.

"Incertitudinea este cuvântul care caracterizează perioada pe care o trăim, însă experiența pe care am acumulat-o în această perioadă ne face încrezători că anul acesta vom reuși să organizăm sesiunea de examene 2021. Experiența anilor precedenți ne demonstrează faptul că în procesul organizării examenelor naționale avem încadrați profesioniști desăvârșiți”, a afirmat oficialul.

Conform deciziei Ministerului Educației, testarea națională în învățământul primar se va desfășura în perioada 12 – 20 mai. Examenele de absolvire a gimnaziului vor avea loc între 3 – 14 iunie, iar examenul național de Bacalaureat, în perioada 4 – 22 iunie 2021.

Din cauza pandemiei COVID-19, examenele de absolvire, sesiunea 2020, au fost anulate. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău