Au demarat lucrările de reparație a podului din Sagaidacul Nou, aflat pe un drum care duce spre frontiera cu România

  • 22 Noiembrie 2023 13:16
Au demarat lucrările de reparație a podului din Sagaidacul Nou, aflat pe un drum care duce spre frontiera cu România

Î. S. „Administrația de Stat a Drumurilor” informează că au demarat lucrările de reparație a nodului rutier (inclusiv podul de încrucișare) poziționat pe drumul public M3 Chișinău –Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, km 41,96 (sectorul de drum km 41,59 – 42,10 și bretelele 1 și 2).

Podul supus reparației are o suprastructură cu lungimea de aproximativ 42,15 m și două deschideri a câte 21 de metri fiecare. Lățimea totală a pasajului este de 29 de metri și include 4 benzi de circulație, o zonă mediană și două trotuare a câte 1,5 metri fiecare.

În cadrul acestui proiect sunt planificate lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere, reabilitarea bretelelor, construcția șanțurilor de evacuare a apelor, amenajarea casiurilor pe taluz și a rigolelor de acostament, montarea elementelor de siguranță, și altele.

Lucrările vor fi realizate de compania S.C. „Nouconst” S.R.L. și au o valoare contractuală de aproximativ 53 999 773,47 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier. Termenul de execuție al lucrărilor este până la sfârșitul lunii decembrie 2024.

După 30 de ani de la sistarea lucrărilor, proiectul de reparație și modernizare a podului de la Sagaidacul Nou va fi finalizat în întregime, facilitând circulația în condiții de siguranță și confort.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău