Au condus cu viteză excesivă, fără acte sau au urcat băuți la volan. Peste 1.000 de șoferi au fost trași pe dreapta de Poliție în week-end

  • 08 Aprilie 2019 10:16
Au condus cu viteză excesivă, fără acte sau au urcat băuți la volan. Peste 1.000 de șoferi au fost trași pe dreapta de Poliție în week-end

Peste 1000 de șoferi au fost documentați în zilele de odihnă de angajații Inspectoratului Național de Patrulare (INP) pentru încălcarea regulilor de circulație, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al inspectoratului nominalizat, Natalia Golovco, a specificat că din cei peste 1000 de conducători documentați, peste 550 de șoferi au depășit limita de viteză admisă, alți 25 conduceau fără a avea asupra lor acte, iar 33 și-au permis să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice.

În această perioadă s-au produs 17 accidente rutiere grave, soldate cu trei persoane decedate și 21 traumatizate. Totodată, ofițerii INP au intervenit la peste 40 de solicitări din partea cetățenilor care se aflau în dificultate.

Conform poliției, unul din accidentele soldate cu victime a avut loc ieri, 7 aprilie, la intrare în satul Țînțăreni, raionul Anenii Noi. Un autoturism s-a tamponat cu un autobus de pe ruta Anenii Noi - Chișinău, în care se aflau cinci persoane. În urma impactului, două persoane care se aflau în autovehicul, un bărbat în vârstă de 38 de ani și o femeie de 62 de ani, au decedat, fiind blocate între fiare. Cei cinci pasageri din autobus nu au avut de suferit.

Un alt accident soldat cu o persoană decedată a avut loc la Cahul. Un motociclist în vârstă de 34 de ani a pierdut controlul ghidonului și s-a izbit într-un autobus.

Inspectoratul Național de Patrulare anunță că viteza excesivă și condusul în stare de ebrietate sunt principalele cauze ale accidentelor produse pe traseele țării.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău