Au cerut mii de euro pentru a scăpa o persoană de un dosar penal. Unul dintre suspecți s-a dat drept procuror

  • 10 Septembrie 2020 15:22
Au cerut mii de euro pentru a scăpa o persoană de un dosar penal. Unul dintre suspecți s-a dat drept procuror

Trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 30 și 40 ani, au fost reținuți fiind suspectați de escrocherii în proporții mari. Aceștia au identificat o persoană bănuită într-un dosar penal, de la care au cerut bani sub pretextul de a-l ajuta în soluționarea cazului. Unul dintre suspecți s-a dat drept procuror din cadrul Procuraturii Generale, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției menționează că s-a stabilit că suspecții au pus la cale mai multe acțiuni de înșelăciune, cu scopul de a obține mijloace financiare. În cazul bărbatului cercetat într-un dosar penal, bănuitul, care s-a dat drept procuror, l-a asigurat că are influență asupra procurorului de caz, care i-a sechestrat mai multe automobile. Pentru a le elibera, acesta a cerut 15 mii de euro, oferindu-i și un telefon mobil prin intermediul căruia să discute cu presupusul procuror.

După ce a fost transmisă suma de bani, suspecții continuau să înșele persoana bănuită în dosarul cu automobilele, asigurând că problema lui va fi soluționată. Ulterior, i s-a mai cerut suma de 2 500 de euro.

În scop de camuflare, persoana care se prezenta ca procuror, i-a solicitat unei cunoștințe să se întâlnească cu partea vătămată, pentru a primi plicul cu bani. Suspectul a fost reținut în momentul când a primit banii.

Membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău