Atmosferă tensionată și comportament inadecvat din partea delegației de la Tiraspol la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control

  • 17 Noiembrie 2022 15:24
Atmosferă tensionată și comportament inadecvat din partea delegației de la Tiraspol la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control

La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control din 17 noiembrie, care s-a desfășurat la Bender, în centrul atenției s-a aflat subiectul posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate abuziv în Zona de Securitate, transmite Biroul Politici de Reintegrare.

După audierea raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada 9-15 noiembrie, delegația Republicii Moldova a pledat, la fel cum o face pe parcursul câtorva luni, pentru retragerea necondiționată a posturilor ilegale și personalului înarmat.

Reprezentanții Chișinăului califică posturile drept un impediment major în calea liberei circulații, dar și un pericol real pentru viața și sănătatea cetățenilor.

Adițional, instituirea unilaterală a posturilor vizate denotă sfidarea de către Tiraspol a Acordului din 21 iulie 1992, precum și a altor acte semnate în cadrul misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.

Atmosfera pe durata ședinței a fost tensionată, delegația din partea Tiraspolului manifestând un comportament inadecvat atunci când delegația Republicii Moldova prezenta argumente la problema abordată.

Din acest motiv, ședința a fost întreruptă, urmând a fi reluată peste o săptămână, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău