Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat în apel la 13 ani și 5 luni de închisoare

  • 24 Noiembrie 2017 11:22
Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat în apel la 13 ani și 5 luni de închisoare

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat, vineri, la 13 ani și 5 luni de închisoare de către Curtea Supremă de apel din Bloemfontein, pentru uciderea prietenei sale, în anul 2013, informează Agerpres.

Procuratura sud-africană a contestat condamnarea inițială de șase ani de închisoare, dictată împotriva lui Pistorius în 2016, de un tribunal din Pretoria, considerând că aceasta este 'scandalos' de mică în raport cu gravitatea faptelor și a solicitat o pedeapsă mai severă.

'Prima condamnare a fost anulată și înlocuită cu următoarea: acuzatul este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 13 ani și 5 luni', a declarat vineri judecătorul Willie Seriti, de la Curtea Supremă de apel din Bloemfotein (centrul țării).

În noaptea de 14 spre 15 februarie 2013, Oscar Pistorius a tras patru gloanțe cu un pistol în prietena sa Reeva Steenkamp, care se încuiase în toaleta vilei sportivului.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Luvuyo Mfaku, contactat de AFP, s-a declarat 'mulțumit' de decizia Curții Supreme de apel, exprimându-și speranța că familia Steenkamp va putea 'întoarce pagina acum când a fost fixată o pedeapsă convenabilă'.

Oscar Pistorius și-a susținut tot timpul nevinovăția, afirmând că a fost convins că un hoț a pătruns pe proprietatea sa din Pretoria și că l-a împușcat într-un moment de panică.

Atletul, supranumit 'Blade Runner', din cauza protezelor de carbon cu care concura, a intrat în istoria sportului după ce a luat parte, alături de sportivi valizi, la cursa de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice d la Londra, din anul 2012, o premieră pentru un concurent cu ambele picioare amputate

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău