Atletism: A început, la Paris, procesul pentru corupție al fostului președinte IAAF Lamine Diack

  • 08 Iunie 2020 18:12
Atletism: A început, la Paris, procesul pentru corupție al fostului președinte IAAF Lamine Diack

Procesul senegalezului Lamine Diack, fostul președinte al Federației internaționale de atletism (IAAF), judecat împreună cu fiul său, absent, pentru participarea la un sistem de corupție menit să-i protejeze pe atleții ruși dopați, a debutat luni la Paris, informează AFP, preluat de Agerpres.

Senegalezul, în vârstă de 87 ani, care a condus destinele atletismului mondial în perioada 1999-2015, a venit la tribunalul judiciar din Paris însoțit de avocații săi. El riscă până la zece ani de închisoare pentru corupție activă și pasivă, abuz de încredere și spălare de bani în bandă organizată.

Pe lângă cei doi, în cadrul procesului de la Paris mai sunt judecate alte patru persoane, între care fostul președinte al Federației ruse de atletism, Valentin Balahnitcev, și fostul antrenor național al fondiștilor ruși, Aleksei Melnikov, vizați de mandate internaționale, ca și Papa Massata Diack, fiul fostului conducător al FIFA.

Procesul trebuia să debuteze în luna ianuarie, dar a fost amânat, după ce noi documente conținând mărturii ale fiului lui Diack, refugiat în Senegal, au fost transmise tribunalului.

Procurorii francezi susțin, între altele, că Lamine Diack ar fi solicitat 3,45 milioane euro din partea atleților suspectați de dopaj, pentru a acoperi acuzațiile și a le permite acestora să concureze în continuare, inclusiv la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, precizează Reuters.

Într-un caz separat, Lamine Diack este cercetat în Franța pentru o presupusă luare de mită legată de atribuirea Jocurilor Olimpice de la Tokyo și a Campionatelor Mondiale de atletism.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău