Atleții moldoveni au obținut aur și bronz la Universiada Mondială de vară

  • 15 Iulie 2019 09:15
Atleții moldoveni au obținut aur și bronz la Universiada Mondială de vară

Atleții din Republica Moldova au obținut patru medialii, dintre care două de aur și tot atâtea de bronz, la cea de-a 30-a ediție a Universiadei Mondiale de vară, încheiată duminică, 14 iulie, în orașul italian Napoli.

De medaliile de aur s-au învrednicit atletul Andrian Mardare la aruncarea suliței și judocanul Denis Vieru (cat. 66 kg), iar cu bronz au fost distinși judocanul Dorin Goțonoagă (cat. 81 kg) și luptătoarea de taekwondo Ana Ciuchitu (cat. 67 kg).

În clasamentul pe medalii, Rep. Moldova a ocupat locul 23 dintr-un număr de 68 de țări care au cucerit medalii la actuala ediție a Universiadei Mondiale. România se află pe locul 46 în acest clasament cu 1 medalie de argint adjudecată de atletul Alin Alexandru Firfirică la aruncarea discului și trei de bronz cucerite de Florentina Marincu Iușco, la săritura în lungime, precum și de scrimerii Răzvan Ursachi, la sabie masculin, și Mălina Călugăreanu, la floretă feminin.

În topul clasamentului s-au plasat atleții din Japonia cu un total de 82 de medalii, tot atâtea reușind și sportivii din Federația Rusă. Niponii sunt însă pe primul loc deoarece au reușit să obțină 33 de medalii de aur, în timp ce rușii – doar 22.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău