Atleta Zalina Marghieva a ratat calificarea în finala Jocurilor Olimpice

  • 05 August 10:57
Atleta Zalina Marghieva a ratat calificarea în finala Jocurilor Olimpice

Atleta Zalina Marghieva a ratat calificarea în finala Jocurilor Olimpice la proba de aruncare a ciocanului. Sportiva, în vârstă de 36 de ani, a avut o primă tentativă ratată, iar în următoarele două nu a reușit să treacă peste cota de 73 de metri, transmite IPN.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să particip la a cincea ediție a Jocurilor Olimpice din cariera mea sportivă, să reprezint țara mea, Patria mea. Am avut așteptări evident să am cea mai bună performanță, dar sportul este sport și, din păcate, nu a fost cea mai bună zi a mea, dar oricum sunt aici, am luptat. Sunt luptătoare și am să țin pumnii mai departe pentru toată echipa noastră”, a declarat sportiva.

Cel mai bun rezultat al sezonului înregistrat de Zalina Marghieva a fost de 75,95 m. Recordul olimpic (82,29), dar și mondial (82,98) este deținut de poloneza Anita Wlodarczyc.

Zalina Marghieva a stabilit un record absolut pentru sportul din Republica Moldova, devenind sportiva care participă la cinci ediții consecutive ale olimpiadei de vară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău