Aterizare de URGENȚĂ pe aeroportul Otopeni a unui avion cu 254 de pasageri la bord

  • 09 Iulie 2016 18:10
Aterizare de URGENȚĂ pe aeroportul Otopeni a unui avion cu 254 de pasageri la bord

Un avion Boeing 787 care venea de la Oslo și se îndrepta spre Doha a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, după ce pilotul a anunțat o defecțiune tehnică, au precizat reprezentanții aeroportului Otopeni pentru MEDIAFAX.

"Vorbim de cursa Qatar Airways de la Oslo către Doha. Pilotul a sesizat nefuncționarea unui motor și a trebuit să zboare în siguranță cu celălalt motor pentru că vorbim de o aeronava de tip Boeing 787 Dreamliner, aceasta a putut opera în siguranță cu un singur motor. A făcut zona în apropiere de București pentru a consuma cât mai mult astfel încât aterizarea să fie mai ușoară, cu mai puțin kerosen la bord. A aterizat la ora 14.08. Aeronava avea la bord 254 de pasageri, plus membrii echipajului care sunt în acest moment în siguranță la sol, în grija companiei aeriene respective care are reprezentanți pe Aeroportul Henry Coanda. În funcție de decizia companiei aeriene se va ști exact ce se va întampla mai departe cu acești pasageri, dacă se va trimite o altă aeronava, dacă va fi reparată această aeronava sau altă decizie pe care o pot lua managerii companiei aeriene", a declarat pentru MEDIAFAX Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroporului Otopeni.

Reprezentanții aeroportului Oropeni au precizat că a fost o aterizare de urgență tehnică și că în astfel de situații , conform procedurilor standard, se creeaza un dispozitiv pe aeroport din care fac parte pompieri , ambulanțe și personal special desemnat pentru a interveni în astfel de situații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău