Atenționare MAE de călătorie în Grecia. După caniculă, meteorologii au emis o avertizare de furtuni, grindină și vijelii

  • 12 August 2022 18:10
Atenționare MAE de călătorie în Grecia. După caniculă, meteorologii au emis o avertizare de furtuni, grindină și vijelii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se vor înregistra în perioada 12 - 15 august, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul acestei țări.

Precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee. Sâmbătă sunt așteptate averse însoțite de vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice, scrie Digi24.

De asemenea, duminică, se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină și furtuni în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee. În cursul zilei de luni fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Republicii Elene și insulele din nord-estul Mării Egee.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, meteoalarm.org, mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău