Atenționare de călătorie emisă de MAE de la București pentru românii care merg în Irlanda

  • 19 August 2023 12:45
Atenționare de călătorie emisă de MAE de la București pentru românii care merg în Irlanda

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Irlanda că Serviciul de meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului și de furtună, valabilă în perioada 18 - 20 august.

Avertizarea este valabilă pentru comitatele Carlow, Kilkenny, Wexford, Wicklow, Cork, Tipperary, Waterford, unde vântul va ajunge la rafale cu viteze de 130 km/h, notează Agerpres.  

Potrivit MAE, vântul poate genera valuri înalte, care pot conduce la inundații de coastă. Pentru celelalte comitate este în vigoare un cod portocaliu de precipitații și vânt. 

Mai multe informații actualizate pot fi accesate pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa: https://www.met.ie/warnings.

Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetățenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news. 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău