ATENȚIE! Ziua ușilor deschise la Depozitul Național de Vaccinuri

  • 21 Aprilie 2015 19:09
ATENȚIE! Ziua ușilor deschise la Depozitul Național de Vaccinuri

Pe parcursul acestei săptămâni, toți doritorii vor putea vizita Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică, unde sunt anunțate „zilele ușilor deschise”.

Acțiunea are loc în contextul Săptămânii Europene a Imunizării și are drept scop informarea și convingerea populației de calitatea și siguranța vaccinurilor.

În ultimii ani, în Republica Moldova se atestă o tendință de diminuare a acoperirii vaccinale, fapt ce sporește apariția bolilor și epidemiilor, potrivit unui comunicat al UNICEF Moldova. Un studiu realizat în 2012, arată că în mediul urban doar 8 din 10 copii sunt vaccinați comparativ cu 9 din 10 în mediul rural.

Astfel, autoritățile vor desfășura o campanie de informare privind beneficiile imunizării. Potrivit datelor UNICEF, în Republica Moldova au fost atinse succese în prevenirea a 12 boli transmisibile, printre caretuberculoza, hepatita virală B, poliomielita, difteria, tetanosul, tusea convulsivă, rujeola, oreionul, rubeola și altele, se arată într-un comunicat al UNICEF Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău