Atenție, șoferi: Recomandările oamenilor legii pentru conducători auto și pietoni

  • 20 Noiembrie 2022 17:10
Atenție, șoferi:  Recomandările oamenilor legii pentru conducători auto și pietoni

Potrivit meteorologilor, ploile vor continua și săptămâna viitoare. Pe întreg teritoriul R. Moldova se prevăd precipitații sub formă de ploaie, treptat trecând sub formă de ninsoare. Mai mult, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcția nord-vestică în rafale de până la 15-18 m/s, iar temperatura medie a aerului va continua să scadă.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă conducătorii auto să nu pornească la drum în condiții meteo nefavorabile, decât dacă există o necesitate stringentă. 

În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcționează eficient. 

Mai mult, conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri antiderapante. 

IGSU atrage atenția populație și asupra necesității respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice. În condiții de formare a chiciurii și poleiului pe unele porțiuni ar putea fi înregistrate defecțiuni ale instalațiilor electrice. În acest sens, oamenii sunt avertizați să nu atingă cablurile electrice sub tensiune, să evite aflarea în preajma conductoarele electrice rupte și căzute la pământ pentru evitarea situațiilor de risc. 

Pentru prevenirea situațiilor de risc, oamenii legii recomandă conducătorilor auto:

- folosirea luminilor de întâlnire, împreună cu cele anticeață sunt esențiale. 

 - măriție distanța în mers față de mașina din față, reduceți viteza și nu ieși la depășire fără să vă asigurați.

 - în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale.

Pietonii sunt atenționați să traverseze strada doar prin locurile permise și doar după ce se asigură.

În situații excepționale, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău