Atenție la țurțuri! Municipalitatea face apel către proprietarii de edificii să curețe acoperișurile de zăpadă

  • 11 Ianuarie 17:46
Atenție la țurțuri! Municipalitatea face apel către proprietarii de edificii să curețe acoperișurile de zăpadă

După precipitațiile abundente din ultimele zile, pe marginea acoperișurilor clădirilor din capitală s-au format țurțuri de gheață. În acest context, municipalitatea face apel către proprietarii de edificii să curețe acoperișurile de zăpadă, pentru a evita formarea țurțurilor de, care pot cauza accidentări ale persoanelor sau avarierea automobilelor parcate în preajmă, transmite IPN.

Solicitarea emisă de municipalitate este adresată în special gestionarilor fondului locativ, administratorilor de clădiri de menire socială, cum ar fi grădinițele și școlile, instituțiile medicale și de cultură, precum și altor clădiri cu aglomerări de persoane, indiferent de forma de proprietate.

De asemenea, autoritățile îndeamnă și cetățenii să întreprindă măsurile necesare, astfel încât țurțurii formați la nivelul balcoanelor și acoperișurilor să fie înlăturați în condiții de siguranță.

Totodată, cetățenii sunt chemați să fie prudenți în timpul deplasării pe lângă acoperișurile clădirilor, caselor sau balcoanelor și să nu permită copiilor să se joace în zona respectivă.

În cazul situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău