Atenție! Doritorii să-și schimbe medicul de familie mai au la dispoziție 7 zile

  • 24 Octombrie 2016 21:15
Atenție! Doritorii să-și schimbe medicul de familie mai au la dispoziție 7 zile

Au mai rămas șapte zile până la expirarea perioadei în care persoanele asigurate și neasigurate își pot schimba medicul de familie și instituția medicală primară. Doritorii urmează să depună și să înregistreze cererea în instituția aleasă, cu indicarea datelor de contact, inclusiv numerele de telefon mobil și fix, adresa de e-mail.

Compania Națională de Asigurări în Medicină menționează că înregistrarea poate fi efectuată la o singură instituție medico-sanitară primară și este recomandată selectarea celei mai apropiate instituții de locul de trai al solicitantului. Cei care optează pentru serviciile medicului de familie din instituția ce deservește alt teritoriu, vor asigura în caz de necesitate deplasarea la domiciliu a echipei medicului de familie.

Schimbarea instituției medicale primare și a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. Dacă numele medicului nu va fi menționat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituție. Asistența medicală primară va fi acordată conform noii cereri începând cu 1 ianuarie 2017, iar până la finele anului solicitantul va beneficia de asistență în cadrul instituției în care a fost anterior înregistrat.

Medicul de familie poate fi schimbat în altă perioadă a anului doar în cazul în care persoana își schimbă locul de trai. Cetățenii pot verifica pe site-ul cnam.md la ce medic de familie sunt înregistrați, accesând rubrica „Verificarea înregistrării la medicul de familie”. Această informație poate fi solicitată și la numărul de telefon 0 800 99999.

În sistemul de asigurare medicală obligatorie sunt încadrate în prezent 280 de instituții medico-sanitare primare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău