ATENȚIE! Ce trebuie să știi dacă pleci în VACANȚĂ în Grecia

  • 09 Iulie 2015 09:15
ATENȚIE! Ce trebuie să știi dacă pleci în VACANȚĂ în Grecia

Turiștii care se deplasează în Grecia trebuie să aibă asupra lor fonduri în numerar și medicamente de primă necesitate, pentru a face față situațiilor dificile, recomandă Ministerul francez de Externe, potrivit site-ului ziarului Le Figaro.

"Le recomandăm cetățenilor care intenționează să meargă în Grecia să aibă asupra lor bani suficienți în numerar și medicamente de primă necesitate, în contextul penuriei generate de lipsa unui acord între Guvernul de la Atena și creditori", a comunicat Ministerul francez de Externe.
 
Retragerile de la automatele bancare sunt limitate la 60 de euro pe zi în Grecia, în contextul controlului capitalului financiar din cauza intrării economiei elene în incapacitate de plăți.
 
Chiar dacă măsura nu vizează persoanele care dețin carduri emise în străinătate, riscul ca turiștii străini să ajungă în situații dificile există, atrage atenția Ministerul francez de Externe. "Din cauza riscurilor de așteptare la automatele bancare și de suspendare a activității acestora în unele cazuri, turiștilor care merg în Grecia li se recomandă să aibă numerar suficient", subliniază diplomația franceză.
 
"Un număr din ce în ce mai mare de magazine refuză cardurile bancare în Grecia, cerând plăți în numerar inclusiv pentru servicii hoteliere", subliniază Ministerul francez de Externe.
 
Sarsa: Mediafax.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău