ATENTATELE din Paris. Cu ce se ocupa un kamikaze

  • 17 Noiembrie 2015 08:48
ATENTATELE din Paris. Cu ce se ocupa un kamikaze

Un bar din Molenbeek care, potrivit mass-media belgiene, aparține francezului Brahim Abdeslam, unul dintre teroriștii kamikaze care s-a aruncat în aer vineri seară la Paris, era un 'punct de consum de stupefiante', potrivit deciziei de închidere afișate pe ușă.În cursul unui control efectuat la 14 august la barul 'Les Béguines', care conform cotidianului…

Un bar din Molenbeek care, potrivit mass-media belgiene, aparține francezului Brahim Abdeslam, unul dintre teroriștii kamikaze care s-a aruncat în aer vineri seară la Paris, era un 'punct de consum de stupefiante', potrivit deciziei de închidere afișate pe ușă.

În cursul unui control efectuat la 14 august la barul 'Les Béguines', care conform cotidianului L'Echo a fost declarat la 10 martie 2013 de Brahim Abdeslam, poliția a constat un 'miros puternic de stupefiante', se arată în decizia poliției.

'Unitatea comercială este utilizată pentru consumul de substanțe halucinogene interzise', precizează documentul semnat la 2 noiembrie de primarul din Molenbeek, François Schepmans.

Poliția a mai constatat prezența a 'numeroase scrumiere, dintre care unele conțineau joint-uri parțial consumate' și că 'mai mulți clienți erau în posesie de droguri', potrivit aceleiași surse.

În urma acestui raport, autoritățile locale au ordonat la 2 noiembrie 'închiderea pentru public a localului', pentru o 'durată de cinci luni cu începere de la 5 noiembrie 2015 până la 4 aprilie 2016'.

Brahim Abdeslam, 31 de ani, s-a aruncat în aer, singur, în fața unui bar, vineri seară într-un cartier din estul Parisului, rănind grav o persoană.

El închiriase o mașină tip Seat neagră, înmatriculată în Belgia, și găsită la Montreuil, în apropiere de Paris, la o zi după atacuri. La bord erau trei puși kalașnikov, 11 încărcătoare goale și cinci pline.

Brahim Abdeslam face parte dintr-o familie aflată în vizorul anchetatorilor: unul dintre frații săi, Mohamed Abdeslam, plasat o vreme în arest în Belgia, a fost eliberat luni fără a fi inculpat.

Un alt frate, Salah Abdeslam, este de negăsit. Autoritățile de la Burxelles au emis un mandat internațional de arestare pe numele lui. O vastă operațiune desfășurată de poliție luni la Molenbeek pentru a-l prinde nu a dat rezultate, potrivit procuraturii de la Bruxelles.

Sursa: Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău