Atentatele de la Bruxelles: Cum au adus suspecții bombele la aeroport

  • 23 Martie 2016 10:43
Atentatele de la Bruxelles: Cum au adus suspecții bombele la aeroport

Cei trei suspecți ai atentatelor de marți de la Bruxelles au ajuns la aeroport cu taxi-ul, a comunicat agenției Belga, primarul comunei Zaventem, Francis Vermeiren.

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, teroriștii prezumați și-au transportat bagajele în care era ascuns explozibilul cu cărucioare. Doi dintre ei poartă fiecare câte o singură mănușă în mână, cel mai probabil pentru a masca mecanismul de detonare. Un al treilea a abandonat cel mai probabil misiunea în ultimul moment și a dispărut. A lăsat bomba la un etaj superior al clădirii, iar dispozitivul a fost detonat controlat.

Potrivit postului privat VTM, cu ajutorul șoferului de taxi poliția a reușit să identifice adresa unuia dintre suspecți. Aceștia nu i-au permis șoferului să ia valizele pasagerilor.

Acest comportament suspect l-a convins pe taximetrist să alerteze poliția după ce a aflat despre atentate și să comunice că i-a luat pe cei trei din suburbia Schaerbeek. Cartierul a fost ținta unei operațiuni antiteroriste de amploare, ce a durat până după miezul nopții. Localnicii au fost evacuațiși abia în cursul diminețiiau primit permisiunea de a se reîntoarce la locuințele lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău