Atentat la New York | Nu au fost găsite dovezi privind o legătură între autor și militanți din Bangladesh

  • 13 Decembrie 2017 11:26
Atentat la New York | Nu au fost găsite dovezi privind o legătură între autor și militanți din Bangladesh

Autoritățile de la Dhaka nu au descoperit nicio dovadă a legăturii între autorul atentatului de luni dintr-un tunel al metroului new-yorkez, Akayed Ullah, și militanți din Bangladesh, a anunțat miercuri șeful Diviziei antiterorism a poliției bengaleze, Monirul Islam, transmite Reuters.

''Am strâns probe și informații de la membrii familiei sale: soția, socrul și soacra lui'', a declarat Monirul Islam într-un interviu acordat miercuri agenției britanice de știri.

''În Bangladesh noi nu am găsit vreo legătură și nu am putut-o identifica pe vreuna dintre cunoștințele sale care au fost sau sunt implicate în grupări teroriste'', a adăugat oficialul bengalez.

Autorul atentatului de luni dintr-un tunel al metroului new-yorkez, Akayed Ullah, originar din Bangladesh, a fost pus sub acuzare marți pentru amenințare teroristă, susținerea unui act de terorism și posesie de armă.

Akayed Ullah, în vârstă de 27 de ani, sosit în SUA în 2011, a fost arestat luni, imediat după explozia unui dispozitiv pe care îl purta fixat pe corp, într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la primele ore ale dimineții.

Dispozitivul, descris ca 'rudimentar', nu a explodat decât parțial, ceea ce explică de ce, în afara lui Ullah, au mai fost rănite doar trei persoane, toate ușor. Atentatorul a fost spitalizat cu răni și arsuri la mâini și abdomen.

Mai multe publicații americane, printre care The New York Times, au indicat că Akayed Ullah a declarat poliției că a fost inspirat de gruparea teroristă Statul Islamic.

Akayed Ullah trăia alături de mama, sora și doi frați ai săi în Brooklyn și deținea un permis de ședere în SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău