Atentat la Lyon | Suspectul recunoaște că a depus jurământ de credință față de Statul Islamic

  • 30 Mai 2019 18:45
Atentat la Lyon | Suspectul recunoaște că a depus jurământ de credință față de Statul Islamic

Algerianul de 24 de ani suspectat că a detonat vinerea trecută un colet-capcană la Lyon a recunoscut în fața anchetatorilor francezi că a jurat credință grupării Statul Islamic, relatează AFP și Reuters joi citând surse judiciare, citat de Agerpres.

Poliția l-a arestat luni pe principalul suspect, un student algerian la informatică în vârstă de 24 de ani, și alte trei persoane în cadrul anchetei.

Mohamed Hichem M. a recunoscut miercuri că a confecționat coletul-capcană a cărui explozie s-a soldat cu 13 răniți ușor în centrul orașului Lyon.

"A recunoscut că a confecționat coletul-capcană și l-a plasat vineri după-amiază nu departe de gara Lyon-Perrache, în fața unei brutării", a declarat o sursă apropiată de investigație, potrivit Reuters.

Arestul provizoriu al său și al fratelui său a continuat joi la sediul serviciilor antiteroriste franceze, în timp ce măsura a fost ridicată în cazul părinților săi la începutul după-amiezii, "în absența unor elemente incriminatoare în acest stadiu", a anunțat parchetul din Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău