Atentat la Londra cu cinci zile înainte de legislative: După conservatori, și laburiștii își suspendă campania electorală

  • 04 Iunie 2017 13:18
Atentat la Londra cu cinci zile înainte de legislative: După conservatori, și laburiștii își suspendă campania electorală

După conservatorii premierului Theresa May și Partidul Laburist și-a anunțat duminică suspendarea campaniei naționale în vederea alegerilor parlamentare din 8 iunie, ca urmare a atentatului soldat cu șapte morți - conform unui nou bilanț - sâmbătă seara în centrul Londrei, potrivit AFP și Reuters.

"Partidul Conservator nu va face campanie la nivel național astăzi", a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, adăugând că această problemă va fi examinată în timpul zilei pe măsură ce vor apărea noi elemente despre atacuri.

Adversarul său principal, Partidul Laburist al lui Jeremy Corbin, a anunțat o măsură similară. "Partidul Laburist va suspenda campania națională până în aceasta seară, după consultarea cu alte părți, ca semn de respect pentru cei care au decedat sau au fost răniți", se menționează într-un comunicat.

Liberal-democrații au anunțat, de asemenea, că își suspendă campania națională, chiar și Partidul Național Scoțian (SNP), a treia formațiune din actualul parlament.

Campania a mai fost o dată suspendată la nivel național, după atentatul soldat cu 22 de morți la un concert la Manchester în 22 mai.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău