Atentat la Londra | Angela Merkel subliniază importanța continuării luptei împotriva terorismului islamist

  • 15 Septembrie 2017 18:48
Atentat la Londra | Angela Merkel subliniază importanța continuării luptei împotriva terorismului islamist

Cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat vineri sprijinul pentru 'toți britanicii' și pentru răniții din atentatul de la metroul londonez, subliniind că lupta internațională împotriva terorismului islamist trebuie să continue, scrie Agerpres.

'Gândurile noastre se îndreaptă către poporul britanic și ceea ce ne întărește este faptul că trebuie să intensificăm și să îmbunătățim lupta împotriva terorismului islamist la nivel internațional', a declarat Angela Merkel în cadrul unei întrevederi la Berlin cu premierul francez Edouard Philippe.

'Atacuri au avut loc recent la Barcelona, dar și în Franța și Germania. Și astăzi, poate că Londra este de asemenea vizată. Prin urmare, suntem alături de Marea Britanie, de guvernul său, dar mai presus de toate suntem alături de toți britanicii', a spus cancelarul german.

La rândul său, premierul francez a afirmat că gândurile sale se îndreaptă către persoanele rănite în atentatul produs vineri dimineață la Londra și de asemenea către militarii vizați de un atac (cu cuțitul) la metroul din Paris.

'Aceste două evenimente arată că suntem cu toții supuși unui nivel foarte ridicat de amenințare, în Franța, Marea Britanie și Germania, la care trebuie să oferim răspunsuri (...) pentru a garanta cele mai bune condiții de securitate', a mai spus Edouard Philippe.

Douăzeci și două de persoane au fost rănite în explozia unei bombe la o stație de metrou din Londra vineri dimineața în jurul orei 08:20 (07:20 GMT), un incident calificat imediat de poliția britanică drept 'terorist'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău