Atentat cu mașină-capcană în Siria | Cel puțin 45 de morți

  • 24 Februarie 2017 13:28
Atentat cu mașină-capcană în Siria | Cel puțin 45 de morți

Cel puțin 45 de persoane au decedat și zeci altele au fost rănite după ce o mașină-capcană, ce viza rebelii sirieni, a explodat vineri într-un sat din apropierea orașului sirian al-Bab, potrivit Observatorului Sirian pentu Drepturile Omului, citat de presa internațională.

Rebelii sirieni, susținuți de Ankara, au atacat joi militanți ai rețelei teroriste Stat Islamic din al-Bab, unul dintre cele mai puternice bastioane ale grupării din nordul Sirie. Aceștia au vizat de asemenea localități din apropiere, precum Kabassine și al-Bezah .

Vehiculul capcană a explodat în apropierea unor clădiri ale Armatei și forțelor de securitate din Soussiane, la aproximativ 8 km de al-Bab.

Al-Bab a fost capturat joi de forțele siriene, după două luni de conflicte împotriva militanților SI, ce s-au retras din oraș dar controlează în continuare zonele din apropierea acestuia.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășește 270.000 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău