Atentat al talibanilor în Afganistan soldat cel puțin 14 morți și 140 de răniți

  • 07 Iulie 2019 15:10
Atentat al talibanilor în Afganistan soldat cel puțin 14 morți și 140 de răniți

Talibanii au detonat duminică un automobil-capcană în provincia Ghazni din centrul Afganistanului, transmite Reuters. Explozia a ucis cel puțin opt membri ai forțelor de securitate afgane și șase civili au rănit peste 140 de persoane, conform unor oficiali guvernamentali.

Printre victime se află și copii - unul ucis și cel puțin 27 răniți, potrivit autorităților medicale; un oficial de specialitate a declarat că bilanțul s-ar putea agrava.

Talibanii au revendicat atentatul, care a avut loc în apropierea sediului Directoratului Național pentru Securitate (DNS) din orașul Ghazni, la o oră de vârf.

"Zeci de agenți ai DNS au fost uciși sau răniți", a afirmat într-un comunicat un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Atacul a avut loc cu numai câteva ore înainte de începutul unei întâlniri în Qatar între delegați ai talibanilor și ai guvernului de la Kabul, în cadrul eforturilor diplomatice de soluționare a conflictului din Afganistan.

Talibanii au refuzat de mai multe ori să discute cu reprezentanți ai guvernului, dar au acceptat în cele din urmă un dialog direct, cu condiția să se considere că oficialii participă în nume personal. La întâlnirea de la Doha, organizată de Germania și Qatar, participă circa 60 de personalități afgane.

Marți urmează o nouă întrevedere între între reprezentanți ai talibanilor și ai Statelor Unite, menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău