Atelier de lucru: Politica de coeziune a UE prin prisma experienței Poloniei

  • 30 Iulie 12:50
Atelier de lucru: Politica de coeziune a UE prin prisma experienței Poloniei

În perioada 30 iulie – 31 iulie, la Chișinău, se desfășoară atelierul de lucru „Coordonarea politicii de coeziune a Uniunii Europene”, organizat de către Ministerul Fondurilor de Dezvoltare și Politica Regională din Polonia (MDFRP), în cooperare cu Biroul pentru integrare europeană. La eveniment participă membrii Grupului de lucru responsabili de Capitolul 22 „Politica regională și coordonare a instrumentelor structurale” și reprezentanți ai direcțiilor relevante din cadrul Cancelariei de Stat, transmite Biroul pentru Integrare Europeană.

Astfel, pe parcursul a două zile, participanții vor discuta și vor face un schimb de opinii cu experții polonezi despre cadrul legal și instituțional de guvernare a politicii de coeziune a UE, gestionarea fondurilor structurale, audit și experiența Poloniei în coordonarea politicii regionale. Totodată, vor fi abordate subiecte referitoare la etapa actuală a procesului de eurointegrare a Republicii Moldova, planul de acțiuni și foaia de parcurs pentru pregătirea negocierilor pe capitolul 22.

Scopul atelierului este de a sprijini activitățile Grupurilor de lucru, în special, pregătirea autorităților pentru etapa de screening bilateral cu Comisia Europeană, precum și fortificarea capacităților instituționale în ceea ce privește coordonarea politicii regionale și a instrumentelor structurale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău