Atașatul militar al Venezuelei la Washington nu-l recunoaște pe Nicolas Maduro drept președinte legitim al țării

  • 27 Ianuarie 2019 11:46
Atașatul militar al Venezuelei la Washington nu-l recunoaște pe Nicolas Maduro drept președinte legitim al țării

Atașatul militar al Venezuelei la Washington, col. Jose Luis Silva, a declarat sâmbătă că nu-l mai recunoaște pe Nicolas Maduro drept președinte legitim al țării și a făcut apel la "frații militari" să-l susțină pe președintele autoproclamat Juan Guaido, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Biroului atașatului militar nu îl recunoaște pe președintele Nicolas Maduro, pe care îl consideră un uzurpator, și îl recunoaște pe Juan Guaido drept președinte legitim interimar", a declarat el.

"Această poziție este în conformitate cu constituția și legile din Venezuela și am făcut apel la frații mei militari să se alăture în susținerea lui Guaido", a adăugat el.

"Trebuie să avem responsabilitatea instituțională de a-l susține pentru că este singurul mod de a ieși la liman", a mai spus Jose Luis Silva.

"Nu este decât un început", a afirmat el, subliniind că vrea "o schimbare" pentru țara sa.

Jose Luis Silva, cel mai înalt diplomat militar venezuelean în post în SUA, a precizat că a discutat cu superiorii săi de la Caracas pentru a-i informa despre decizia sa.

"Am vorbit cu superiorii mei și ei știu că nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă, cu uzurparea puterilor, relele tratamente la care este supusă populația și situația de extremă sărăcie într-o țară atât de bogată în resurse umane și naturale ca Venezuela", a adăugat el.

Col. Silva a mai precizat că a avut sâmbătă dimineață o conversație cu președintele interimar autoproclamat al Venezuelei Juan Guaido, în cursul căreia s-a declarat gata să i se supună.

"I-am spus că îmi iubesc țara, că îl admir pentru munca pe care a realizat-o, pentru că a avut voința de a spune acestui guvern că este ilegitim", a spus el, subliniind că a ales această cale pentru că este "de partea poporului și a legilor".

Înaltul responsabil militar a mai spus că această conversație a fost una între două persoane care doresc "binele" țării lor.

"Președintele Guaido are planul său de lucru: să pună capăt uzurpării și să organizeze alegeri libere și transparente. Nu se va agăța de putere așa cum au făcut acești oameni", a mai declarat Jose Luis Silva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău