Atacuri cu rachete în regiunea Mikolaiv. Exploziile s-au auzit inclusiv la Odesa

  • 05 Iunie 2022 13:10
Atacuri cu rachete în regiunea Mikolaiv. Exploziile s-au auzit inclusiv la Odesa

Armata rusă a lansat, duminică dimineață, mai multe rachete asupra regiunii ucrainene Mikolaiv, lovind porturi și depozite de cereale. Sunetul exploziilor provocate de bombardamente în regiunea Mikolaiv s-a auzit inclusiv la Odesa - transmite RBC.

Comandamentul Operațional "Sud" din Ucraina a precizat că invadatorii ruși au lansat rachete din Marea Neagră și de pe teritoriul Rusiei.

Primele rachete au fost lansate în timpul nopții, din apele Mării Negre, însă acestea au fost doborâte deasupra regiunii Mikolaiv, de către forțele ucrainene de apărare antiaeriană.

Duminică dimineață, avioane rusești au lansat noi atacuri masive cu rachete. Două dintre acestea au fost neutralizate de apărarea aeriană ucraineană.

Comandamentul notează că rachetele de croazieră lansate de ruși din Marea Neagră și de pe teritoriul Rusiei au lovit porturi și depozite de cereale din regiunea Mikolaiv.

"Astfel de acțiuni dezvăluie încă o dată adevăratele intenții ale țării teroriste - pseudopreocuparea față de coridoarele umanitare și deblocarea porturilor este doar o scuză pentru a avea acces la infrastructura maritimă a Ucrainei" - a explicat Comandamentul Operațional "Sud".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău